Onderhoud

Wij hebben een groot assortiment producten voor onderhoud, schoonmaken en andere vormen van vloerverzorging voor vloeren. Denk hierbij aan verzorging, bescherming, reinigen van alle soorten vloeren zoals parket, houten vloeren, tegels, pvc en laminaat vloeren. Wat wij niet op voorraad hebben is binnen enkele dagen in huis. Daarnaast hebben wij diverse accessoires zoals luchtbevochtigers en schoonloopmatten. Vraag hierna in onze showroom.

Tips voor vlekken in uw laminaat

 • Strepen van schoenzolen/schoensmeer –> poetsen met microvezel doek of weggommen met een gummetje.
 • Wijnvlek –> eerst opnemen met keukenrol, daarna warm water met detergent de vlek verwijderen.
 • Chocolade/vetvlek –> eerst opnemen met keukenrol, daarna warm water met detergent de vlek verwijderen.
 • Kaarsvet/kauwgom –> eerst hard laten worden, daarna voorzichtig loskrabben

 

Voorkom vlekken op uw laminaat

 • Bloem/plantpotten/bureaustoelen -> bescherm de vloer met beschermende laag onder de voorwerpen. Anders riskeer je krassen, doffe of gebleekte vlekken
 • Leg een goede schoonloopmat bij de deur om zo weinig vuil mee te nemen over het laminaat

Onderhoud PVC Vloer

Onderhoud van een PVC vloer is heel makkelijk, want onderhoud is slechts minimaal nodig. Stof kan, zoals normaal ook, met een stofzuiger verwijderd worden. Verder kan het dweilen gedaan worden na behoefte met lauw water en een PU reiniger. Dit kan handmatig, maar bij een (groter) project kan dit ook machinaal. Er is geen specifieke dweilbeurt nodig. Gewoon zoals elke vloer gedaan kan worden. Voordeel bij een PVC vloer is dat het geen jaarlijkse schuur- of waxbeurt nodig heeft.

Doordat een PVC vloer niet veel extra werk oplevert, mits u de vloer ‘normaal’ belast, geven we u nog wel een aantal tips, zodat u heel lang van uw vloer kan genieten en er dus plezier aan beleeft.

 1. Neem een goede schoonloopmat, zodat het meeste vuil niet op uw vloer komt.
 2. Een schoonloopmat bij de voordeur werkt het best, wanneer het in de vloer verwerkt zit (1.20 diep). Wanneer u de deur open doet, u meteen met uw voeten op de mat staat.
 3. Zorg dat de mat een vochtfunctie heeft, evenals een schraapfunctie.
 4. Voorzie stoel- en tafelpoten en andere meubels van glijviltjes.
 5. Gemorste producten z.s.m. verwijderen.